zdrowe glonyDla Japończyków glony to chleb powszedni. Dzięki swej bogatej diecie w glony, ryby i owoce morza słyną ze swego końskiego zdrowia i długowieczności. W Europie ta morska zielenina dopiero zdobywa uznanie.

Wielu nie lubi jej smaku, ale dla niektórych powinna być jedyną możliwą kawą do wypicia.

Olej arachidowy zawiera mnóstwo kwasów tłuszczowych omega-9.

dieta3Pszenica była uprawiana już w starożytnym Egipcie, w tamtych czasach wypiekano z niej też chleb.

natiralneKażda z nas odczuwa w jakimś stopniu wygasania pracy jajników, nie są to miłe doznania.

wsfsdfDziś chyba trudno wyobrazić sobie kuchnie bez soli. Smakuje ona nam bardzo dlatego bardzo często po nią sięgamy, czasem nawet bez umiaru.

Roślina ta korzystnie wpływa na układ krążenia. Regularne stosowanie preparatów zawierających głóg wzmacnia serce, zwalcza arytmię i rozszerza naczynia krwionośne, reguluje ciśnienie oraz zapewnia swobodny dopływ tlenu i krwi do wszystkich naszych narządów.

dieta16Nasze codzienne jedzenie składa się w głównej mierze z węglowodanów, białka, tłuszczy i wody. Przyjrzyjmy się dokładniej, co tak naprawdę jemy.

z ogrodkaMniszek lekarski, którego masz w sowim ogródku pomoże w licznych przypadłościach.

sokChciałbym was zachęcić do zaczynania dnia od szklanki Świerzego soku.